Hoppa till sidans innehåll

FAQ


FAQ sidan är nu klar med svaren på en del vanliga frågor och funderingar som kommit via gästbok, mail, jogg.se mm. Undrar ni över något annat skriv en rad i gästboken eller skicka ett mail.

Mera info kommer läggas upp när det kommit frågor.

Uppdaterad: 2015-08-30

Banmärkning: Är banan uppmärkt för träning?  Ja banan är enkelt uppmärkt i dag (Aug 2015). Uppmärkning inför tävlingen görs med snitslar, skyltar och reflexer dagarna innan start. 
Byta distans: Får man göra det?

Ja det är OK men vad det innebär beror på när det görs.

Fram till anmälningstidens utgång (31 aug) kan man byta genom att maila om det, plus betala eller få tillbaka mellanskillnad.

Under efteranmälningstiden gäller samma sak med den skillnaden att efteranmälningsavgiften på 150 kr tillkommer.

I både dessa fall tävlar man i den klass man är anmäld i efter bytet.

Det går också att ändra under pågående lopp mellan 50 och 100 miles, genom att korta av eller springa längre, efter att man sagt till om detta. MEN, byter man under pågående lopp kommer man i resultatlistan placeras efter de som springer i sin anmälda klass. Man får rätt sluttid men kommer efter i resultatlitan. Förlänger man får man betala mellanskillanden, kortar man av får man inte tillbaka någon mellanskillnad.

Byte till och från 20 mlies under loppet är inte möjligt eftersom det är annan starttid för 20 miles.

Liverapportering: Blir det live rapportering på nätet?

Ja det kommer att bli live rapportering på nätet på egen hemsida. Det blir passertider vid varvningen och vid 2 platser ute på varje varv, m.a.o. ny live tid ungefär var 5:e km. Vi använder SportIdent för tidtagning och passagekontroll.

Logi: Var och hur kan man bo?

Det finns 2 hotel 1 km från start/mål. Dels Ibis, http://www.ibis-vasteras.com/ som är ett bra lågprishotel och dels Hem Till Gården, http://www.hemtillgarden.se/ som är ett litet "gårdshotel".

Om intresse finns kan vi ordna boende på hårt underlag i Orientalen, med tillgång till kök, dusch och toa. Maila oss om ni är intresserade av detta.

Maxtid: Vilken är max.tiden för de olika distanserna? Maxtiden för alla 3 distanserna är 30 timmar. OBS att solnedgången är kl 18:57, det innebär ca 9 timmars tävlingstid innan det mörknar. Solen går upp igen kl 06:35, det är alltså knappt 12 timmar i mörker/skymning.
Pacers: Får man ha detta?

Pacer är tillåtet efter kl 20 eller efter att man sprungit 96 km (6 varv) om det är tidigare. Man kan ha olika Pacer på olika varv, men bara en åt gången. Pacern måste anmäla sig vid varvningen innan man följer med ut på banan.

När det gäller pacers så kan man ha med sig egen (som också måste anmäla sig på plats senast) och så långt de räcker till kommer bi försöka "dela ut" pacers som kommer och vill delta som pacers. Vi kommer ut med info senare för att locka pacers att komma.

Pannlampa: Behövs det? Ja det behövs för alla på 100 miles och troligen en del på 50 miles, solnedgången är kl 18:57 dvs 9 h efter start, se också info under Maxtid.
Provlöpning: Kommer de bli någon organiserad provlöpning: Ingen mer gemensam provlöpning är planerad i år, med pröva gärna på egen hand. Med den banmarkering som finns och med karta eller GPS-spår och banbeskrivning är det lätt att ta sig runt.
Terräng: Hur är underlaget som banan går på? Underlaget är mycket varierat, noga räknat består det av 57 % motionsspår och preparerade stigar, 16 % är asfalt, 15 % går på mindre grusvägar och 12 % på teknisk stig och över små berghällar.
Tävlingsino/PM: När kommer detta? PM kommer mailas du till de som anmält sig och även läggas upp på hemsidan, ca 2 veckor innnan tävlingen. Undrar ni över något innan dess, kolla på FAQ, skicka ett mail eller skriv i gästboken.
Skor: Vilka skor skall jag välja? Det fungerar med de skor du är van att springa långt i, rekomenderar inte trailskor med allt för grova dubbar. Vanliga mängdträningsskor eller trailskor med sula som är OK även på lite asfalt och mycket grus är nog bäst. Blir det mycket blött kan några mycket korta sträckor på tekniska stigarna vara leriga och blöta, men normalt kan man klara hela banan torrskodd om det inte regnat på några dagar. Se också under terräng.
Sportdryck: Vad servervar ni? Huvuddrycken under årets lopp (2015) blir Tailwind, mer info om detta kommer. Hammer Perpetum serveras i viss mån vid varvningen men inte ute på banan. Mycket annant smått & gott att dricka och äta kommer det också finnas, mer info kommer om detta i PM.
UTMB: Får man kvalpoäng på BRR för UTMB?  Vi har ansökt om kvalificeringspoäng för UTMB 2016 via ITRA och räknar med att 100 miles ger 2 poäng som förra året. Tyvärr inga poäng för 50 miles, Poäng förutsätter att man fullföljer inom max.tid. 

Western States: 

Får man kvala på BRR till WS?

Nej än så länge är inte Black River Run godkänt för kval till Western States.
Uppdaterad: 2015-08-30 19:29
Skribent: Bosse J

Postadress:
Västerås LK - Friidrott
Infanterigatan 6
72350 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info