Hoppa till sidans innehåll

FAQ

FAQ


FAQ sida med svaren på en del vanliga frågor och funderingar som kommit via olika media. Undrar ni över något annat skriv en rad på facebook eller skicka ett mail.

Uppdaterad: 2018-09-17

Banmärkning: Är banan uppmärkt för träning?  Ja banan är enkelt uppmärkt men inte i sin helhet eftersm det delvis blir förstört. Uppmärkning inför tävlingen görs med snitslar, skyltar och reflexer dagarna innan start. 
Byta distans: Får man göra det?

Ja det är OK men vad det innebär beror på när det görs.

Fram till ordinarie anmälningstids utgång kan man byta genom att maila om det, plus betala mellanskillnad.

Under efteranmälningstiden gäller samma sak med den skillnaden att efteranmälningsavgiften på 200 kr tillkommer.

I både dessa fall tävlar man i den klass man är anmäld i efter bytet.

Det går också att ändra under pågående lopp mellan 50 och 100 miles, genom att korta av eller springa längre, efter att man sagt till om detta. MEN, byter man under pågående lopp kommer man i resultatlistan placeras efter de som springer i sin anmälda klass. Man får rätt sluttid men kommer efter i resultatlitan. Förlänger man får man betala mellanskillanden, kortar man av får man inte tillbaka någon mellanskillnad.

Byte till och från 20 mlies under loppet är inte möjligt eftersom det är annan starttid för 20 miles.

Liverapportering: Blir det live rapportering på nätet?

Ja det kommer att bli live rapportering på nätet på egen hemsida. Det blir passertider vid varvningen och vid 2 platser ute på varje varv, m.a.o. ny live tid ungefär var 5:e km. Vi använder SportIdent för tidtagning och passagekontroll. Länk till live sida informeras om innan loppet.

Logi: Var och hur kan man bo?

Det finns 2 hotel 1 km från start/mål. Dels Good Morning som är ett bra lågprishotel och dels Hem Till Gården som är ett litet "gårdshotel".

Maxtid: Vilken är max.tiden för de olika distanserna? Maxtiden för alla 3 distanserna är 30 timmar. OBS att solnedgången är ca kl 19, det innebär ca 9 timmars tävlingstid innan det mörknar. Solen går upp igen ca kl 06:30, det är alltså knappt 12 timmar i mörker/skymning.
Pacers: Får man ha detta?

Pacer är tillåtet efter kl 20 eller efter att man sprungit 96 km (6 varv) om det är tidigare. Man kan ha olika Pacer på olika varv, men bara en åt gången. Pacern måste anmäla sig vid varvningen innan man följer med ut på banan.

När det gäller pacers så kan man ha med sig egen (som också måste anmäla sig på plats senast) och så långt de räcker till kommer vi försöka "dela ut" pacers som kommer och vill delta som pacers.

Pacern får inte bära med sig något åt löpare eller ge någon fysisk hjälp, bara vara ett mentalt stöd. Pacern måste också ta sig fram till fots, får inte använda MTB eller andra hjälpmedel.

Pannlampa: Behövs det? Ja det behövs för alla på 100 miles och troligen en del på 50 miles, solnedgången är kl 19 dvs 9 h efter start, se också info under Maxtid.
Provlöpning: Kommer de bli någon organiserad provlöpning: Enstaka gemensamma provlöpningar görs varje år, oftast i augusti, med pröva gärna på egen hand. Med den banmarkering som finns och med karta eller GPS-spår och banbeskrivning är det lätt att ta sig runt.
Terräng: Hur är underlaget som banan går på? Underlaget är mycket varierat, noga räknat består det av 57 % motionsspår och preparerade stigar, 16 % är asfalt, 15 % går på mindre grusvägar och 12 % på teknisk stig och över små berghällar.
Tävlingsino/PM: När kommer detta? PM  mailas du till de som anmält sig och lägs även upp på hemsidan, ca 1 vecka innnan tävlingen. Undrar ni över något innan dess, kolla på FAQ, skicka ett mail eller fråga på Facebook.
Skor: Vilka skor skall jag välja? Det fungerar med de skor du är van att springa långt i, rekomenderar inte trailskor med allt för grova dubbar. Vanliga mängdträningsskor eller trailskor med sula som är OK även på lite asfalt och mycket grus är nog bäst. Blir det mycket blött kan några mycket korta sträckor på tekniska stigarna vara leriga och blöta, men normalt kan man klara hela banan torrskodd om det inte regnat på några dagar. Se också under terräng.
Sportdryck: Vad servervar ni? Huvuddrycken numera är Tailwind, mer info om detta i PM. Mycket annant smått & gott att dricka och äta kommer det också finnas, mer info kommer om detta i PM.
UTMB: Får man kvalpoäng på BRR för UTMB?  Vi har  kvalificeringspoäng för UTMB via ITRA, se info i nyhetsflödet och UTMB's lista över qualifying races. Poäng förutsätter att man fullföljer inom max.tid. 

Western States: 

Får man kvala på BRR till WS?

Nej i dagsläget är inte Black River Run godkänt för kval till Western States.
Uppdaterad: 17 SEP 2018 21:23 Skribent: Bosse J

Postadress:
Västerås LK - Friidrott
Lennart Wirsäll, Kryddgårdsgatan 3D
72460 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@vasterasloparkl...

Se all info