Hoppa till sidans innehåll

Mat, småplock och drycker

18 SEP 2013 23:01
Här kommer information om utbudet av mat, småplock, drycker mm som vi kommer ha vid varvningen och ute vid de 2 kontrollerna på banan.
  • Skapad: 18 SEP 2013 23:01

Varvningen:

Här kommer vi att ha sedvanliga ”ultraplock”:

  • Lösgodis, nötter, apelsiner, bananer, burkpotatis, torkad aprikoser, ballerina kex, druvsockertabletter, chips, bröd + ost, russin, plus mineralsalt som dipp för de som vill.
  • Sportdrycker, kaffe, mjölk, cola, blåbärssoppa, vatten, lättöl
  • Det blir 2 olika sportdrycker dels Hammer Nutrition Perpetuem med Apelsin-Vanilj smak och dels Squeezy Energy Drink med Citronsmak.
  • Under sen eftermiddag, kväll och natt kommer det finnas en begränsad mängd GEL från Hammer Nutrition. Ett litet antal ”smakprover” på olika GEL och energy bars från Squeezy kommer också finnas under någon period.
  • För 100 miles löparna blir det varm mat under natten. Då serveras det kokt ris med ärtsoppa på (eller ärtsoppa med ris i, beroende på smak!), plus risgrynsgröt med sylt lite senare som ”efterrätt”. Det kommer även finnas vegetarisk ärtsoppa för de som föredrar detta.

 

Vid norra kontrollen, efter 5,8 km

Här kommer det på första varvet, bara att finnas vatten och de 2 sportdryckerna,  under övriga varv blir det dessutom bananbitar och blåbärsoppa.

 

Vid södra kontrollen, efter 12,6 km

Här blir det bara vatten och cola. Anledningen till det begränsade utbudet här är att det skall vara en ”semi self sufficient” tävling, dvs löparna skall bära med sig det som behövs mellan relativt glesa kontroller, är bl.a. ett av kraven för att kunna kvalificera tävlingen för UTMB poäng.

 

Det finns alltid många individulla önskemål, vi hoppas vi kan tillfredsställa de flesta, men utöver det som erbjuds skall ni ha med det ni bedömmer ni behöver. Bära med och fylla på från egen ”depå” vid varvningen efter behov.

Lycka till !!

Skribent: Bo Johansson

 Kontakta oss på This is a mailto link

 

  

 

 

SPONSORER

 

 SAMARBETSPARTNERS

VSOK logga 

Ortuslogga

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Västerås LK - Friidrott
Lennart Wirsäll, Kryddgårdsgatan 3D
72460 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@vasterasloparkl...

Se all info